WENEN / OOSTENRIJK

 

Bijzondere plaatsen in Wenen

Wenen is de hoofdstad van het in centraal Europa gelegen Oostenrijk. Door de gunstige ligging heeft Wenen al eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld in dit deel van Europa. Sinds de stad door de Romeinen als een militaire post gesticht is (in het jaar 15 voor Christus) is Wenen gestaag uitgegroeid naar een metropool die inmiddels bijna twee miljoen inwoners telt. Een grote bloeiperiode begon toen de Habsburgers zich hier in de dertiende eeuw vestigden. Als je echter kijkt naar de historische gebouwen in Wenen dan stamt een groot deel uit een later tijdperk. De meeste gebouwen die nu zoveel aantrekkingskracht hebben op toeristen stammen uit de zeventiende eeuw. Dat verklaart ook de overwegend barokke architectuurelementen die je bij veel historische gebouwen aantreft. Voorbeelden zijn Slot Belvedere en natuurlijk Schloss Schönbrunn.

 

Het hedendaagse Wenen is veel meer dan een verzameling aan klassieke paleizen en gebouwen. Het is vooral een levendige stad waar ook moderne elementen inmiddels een belangrijke plaats ingenomen hebben in het dagelijks leven. De kwaliteit van leven is in Wenen dermate hoog dat de stad steevast in toplijstjes van de meest leefbare steden terechtkomt. Wie een bezoek aan Wenen brengt die zal dat helemaal begrijpen.

Bijzondere plaatsen in Wenen

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Wenen bewonderen:
 
Albertina
Demel
Donau City
Donauturm
Figlmüller
Hofburg
Hundertwasser Haus
Karlskirche
Kerstmarkten van Wenen
Kunsthistorisches Museum
Prater
Schloss Belvedere
Schloss Schönbrunn
Stephansdom
Volksgarten

Bijzondere plaatsen in Oostenrijk

Wenen ligt in Oostenrijk. Wil je alle bijzondere plaatsen in Oostenrijk zien?
Ga dan naar onze Oostenrijk pagina!

MEER INFORMATIE OVER WENEN

alles over Wenen
Wenen bezienswaardigheden top 10
Wenen informatie
Wenen tips
Wenen voor beginners

WENEN WEER & KLIMAAT

Wenen klimaatinfo

WENEN STEDENTRIP

waar overnachten in Wenen

WENEN OP STARTPAGINA.NL

Wenen startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl