PARIJS / FRANKRIJK

 

Bijzondere plaatsen in Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en toeristisch gezien veruit de belangrijkste stad van het land. Menig Nederlander heeft Parijs al bezocht en internationaal staat Parijs steevast in de top 10 van best bezochte steden ter wereld. Dat is niet gek als je je bedenkt hoeveel cultuur en historie hier geconcentreerd is in één stad. Niet voor niets dat een dagje Parijs veelvuldig ingepland wordt door middelbare scholen als zijnde een educatief uitje. Onder volwassenen staat Parijs synoniem voor romantiek. Niet voor niets dat een van de vele bijnamen de 'stad van de liefde is'.

Als je Parijs gaat bezoeken dan zul je keuzes moeten maken. De stad beslaat inmiddels een oppervlakte van meer dan honderd vierkante kilometer. Zelfs als je je beperkt tot het centrum van de stad dan zijn er nog zoveel bezienswaardigheden en bijzondere plekjes om te bewonderen dat je je makkelijk een paar weken zoet kunt houden in Parijs. Kijk daarom vooral niet naar wat anderen zeggen wat je 'moet zien' in Parijs, maar maak je eigen keuzes. Zorg er vooral voor dat je ook van de stad zelf geniet in plaats dat je van hot naar her loopt om zoveel mogelijk te zien.

 

Als je naar Parijs gaat dan ontkom je er niet aan dat je de Eiffeltoren ziet. Dit bouwwerk dat oorspronkelijk slechts tijdelijk in Parijs zou staan vanwege de Expo 1889 is tegenwoordig hét symbool van Parijs. Zelfs als je niet naar de Eiffeltoren toe gaat dan zul je hem ongetwijfeld meerdere keren vanaf verschillende plekken in Parijs zien. Andere veelbezochte hoogtepunten van Parijs zijn de Notre Dame, de Arc de Triomphe, het beroemde kunstmuseum Louvre en de romantische schilderwijk Montmartre.

Bijzondere plaatsen in Parijs

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Parijs bewonderen:
 
Arc de Triomphe
Eiffeltoren
Galerie Vivienne
Galeries Lafayette
Grande Galerie de l’Evolution
La Défense
Ladurée
Les Invalides
Louvre
Musée du quai Branly
Musée Rodin
Notre Dame van Parijs
Place du Tertre
Tour Montparnasse
Vlooienmarkt van Saint-Ouen

Bijzondere plaatsen in Frankrijk

Parijs ligt in Frankrijk. Wil je alle bijzondere plaatsen in Frankrijk zien?
Ga dan naar onze Frankrijk pagina!

MEER INFORMATIE OVER PARIJS

Parijs bezienswaardigheden top 10
Parijs in één dag
Parijs informatie
Parijs tips
Parijs top 10
Parijs voor beginners

PARIJS WEER & KLIMAAT

Parijs klimaatinfo

PARIJS OP STARTPAGINA.NL

Parijs startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl