bijzondere plaatsen > Frankrijk > Parijs > Musée Rodin

MUSÉE RODIN

PARIJS

In 1919 opende Musée Rodin haar deuren in Parijs. Het drukbezochte museum is vooral een eerbetoon aan de Franse beeldhouwer Auguste Rodin. Musée Rodin is gevestigd in het voormalige Hôtel Biron. Hier heeft Rodin de laatste negen jaren van zijn leven doorgebracht.

Een belangrijk deel van de collectie is buiten te bewonderen. De museumtuin is omgetoverd tot een prachtige beeldentuin waar de vele kunstwerken helemaal tot hun recht komen. In de tuin staan bekende werken van Rodin zoals 'De Denker', 'Eve' en 'De Hellepoort'.

 

In het museum zelf vind je behalve sculpturen van Rodin ook kunst- en schilderwerken van andere kunstenaars. Deze objecten waren onderdeel van de privé-collectie van Rodin. Tijdens zijn leven schonk hij de werken van o.a. van Gogh en Renoir aan de Franse staat.

 
Meer informatie?

Musée Rodin
Musée Rodin
Parijs bezienswaardigheden
Parijs voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl