bijzondere plaatsen > Frankrijk > Parijs > Vlooienmarkt van Saint-Ouen

VLOOIENMARKT VAN SAINT-OUEN

PARIJS

In Parijs wordt ieder weekend de grootste vlooienmarkt ter wereld gehouden: Marché aux Puces de St-Ouen, in de volksmond ook wel Puces de Clignancourt genoemd. Eigenlijk is het een samensmelting van verschillende vlooienmarkten binnen een groter gebied. Sommigen lopen in elkaar over, maar soms gebeurt dit niet.

De vlooienmarkt van Saint-Ouen kun je op zaterdag, zondag en maandag bezoeken. De zondag is veruit de drukste dag. Zeker bij een beetje mooi weer is het schuifelen geblazen tussen de winkeltjes, kraampjes en straatjes. Maandag is de rustigste dag. Sommige handelaren openen dan zelfs hun deuren niet.

 

Op de vlooienmarkt van Saint-Ouen vind je behalve een hoop tweedehands spullen soms nog prachtige stukken antiek en brocante. Verwacht niet dat je hier koopjes op dat gebied zult vinden. De prijzen liggen hier over het algemeen aan de hoge kant omdat de handelaren de waarde van hun goederen goed kennen.

 
Meer informatie?

Vlooienmarkt van Saint-Ouen
Vlooienmarkt van Saint-Ouen

Parijs informatie
Parijs voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl