bijzondere plaatsen > Frankrijk > Parijs > Place du Tertre

PLACE DU TERTRE

PARIJS

Midden in de toeristische wijk Montmartre ligt één van de drukst bezochte pleinen van Parijs: Place du Tertre. Het oude plein wordt gezien als het episch centrum van de sfeervolle kunstenaarswijk. Voor toeristen staat de Place du Tertre dan ook vrijwel standaard op de to-visit-list als ze een stedentrip naar Parijs maken.

Het plein is helemaal gevuld met terrassen en kunstenaars. In de loop der jaren heeft de horeca de kunstenaars deels verdrongen. Er zijn echter voldoende schilders, tekenaars en silhouetknippers over om het plein interessant te houden voor haar bezoekers.

 

Place du Tertre is het drukst bezocht in het weekeinde. Wie op zoek gaat naar oude meesters zoals Picasso of Renoir die is te laat. Tussen hedendaagse kunstenaars op Place du Tertre zit voldoende kwaliteit dat je waarschijnlijk toch wel iets wilt kopen. Vergeet dan vooral niet dat afdingen toegestaan is.

 
Meer informatie?

Place du Tertre
Place du Tertre

Parijs informatie
Parijs voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl