bijzondere plaatsen > Frankrijk > Parijs > Galerie Vivienne

GALERIE VIVIENNE

PARIJS

In de negentiende eeuw telde Parijs tientallen overdekte winkelpassages. Een groot deel hiervan is inmiddels alweer uit het straatbeeld verdwenen. Een passage die gelukkig bewaard is gebleven is Galerie Vivienne. Deze overdekte passage stamt uit 1823 en behoort tot de mooiste passages van Parijs.

De oorspronkelijke naam was Marchoux, naar de persoon die de passage gebouwd heeft. Galerie Vivienne heeft een neoclassicistische stijl en herbergt vooral wat luxere boetieks. Beroemd is theesalon A Priori Thé, waar je volgens sommigen de beste thee van Parijs drinkt.

 

Galerie Vivienne heeft een lengte van 176 meter en is drie meter breed. Er zijn drie ingangen: eentje aan Rue des Petits-Champs, eentje aan Rue de la Banque en een derde aan Rue Vivienne. De winkels zijn maandag tot en met zaterdag geopend.

 
Meer informatie?

Galerie Vivienne
Galerie Vivienne

Parijs informatie
Parijs voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl