bijzondere plaatsen > Frankrijk > Parijs > Les Invalides

LES INVALIDES

PARIJS

Hôtel National des Invalides is een prachtig gebouw in het zevende arrondisement van Parijs. Les Invalides, zoals het complex vaak kortweg genoemd wordt, is van oorsprong een opvangcentrum voor invalide oorlogsveteranen. Les Invalides bood plek aan maximaal zo'n vierduizend militairen.

Tegenwoordig is Les Invalides een belangrijke bezienswaardigheid binnen Parijs. Een redelijk deel is ingericht als legermuseum (Musée historique de l'Armée). De oorlogen en legers van Frankrijk uit de 18e, 19e en 20e eeuw worden in verschillende tijdvakken en oorlogen belicht zoals de Eerste Wereldoorlog en de Tweede Wereldoorlog.

 

Prominent aanwezig is de Dôme des Invalides. Deze koepelkerk heeft een prachtige vergulde koepel, die op zonnige dagen zeer duidelijk zichtbaar is als je bijvoorbeeld vanuit de Eiffeltoren over Parijs uitkijkt. In de Dôme des Invalides hebben voorname militairen laatste rustplaats gevonden, waaronder Napoleon Bonaparte.

 
Meer informatie?

Les Invalides
Musée de l'Armée
Parijs bezienswaardigheden
Parijs voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl