bijzondere plaatsen > Frankrijk > Parijs > Grande Galerie de l’Evolution

GRANDE GALERIE DE L'EVOLUTION

PARIJS

De Grande Galerie de l’Evolution is een onderdeel van het Muséum national d’Histoire naturelle, maar je moet er wel een apart kaartje voor kopen. Dit zoölogisch museum richt zich met name op de evolutie van de dieren- en plantenwereld. De collectie is indrukwekkend het gebouw nog indrukwekkender.

Het kleurrijke museum beschikt over een grote collectie opgezette dieren die op ingenieuze wijze in het pand zijn weggezet. Zo lijken die dieren op het grote binnenplein samen op weg naar de Ark van Noah. Gemoedelijk naast elkaar vormen ze een bijzondere stoet.

 

Op de verschillende verdiepingen zijn kleinere zoogdieren, planten en opgezette vogels te vinden. Omdat het plafond en één van de muren continue van kleur veranderd is de Grande Galerie de l’Evolution een heel erg dynamisch museum dat ondanks dat het in een historisch pand is gevestigd heel modern aanvoelt..

 
Meer informatie?

Grande Galerie de l'Evolution
Parijs in één dag
Parijs tips
Parijs voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl