bijzondere plaatsen > Frankrijk > Parijs > Louvre

LOUVRE

PARIJS

Het Louvre is van oorsprong een paleis in het centrum van Parijs. Sinds het jaar 1793 is het Louvre getransformeerd tot museum. Tegenwoordig is het Louvre het best bezochte museum ter wereld. Jaarlijks passeren meer dan tien miljoen betalende bezoekers de poorten van het Louvre om een deel van de enorme collectie historische kunst te bewonderen.

De collectie omvat meer dan 300.000 verschillende objecten, waarvan ongeveer tien procent tentoongesteld wordt. Het Louvre is zo groot dat het eigenlijk niet te doen is om alles op één dag te bekijken zonder daarbij de aandacht te verliezen.

 

De populairste vleugel is de Denon-vleugel. Hier zijn onder andere de schilderwerken van westerse kunstenaars te vinden zoals onze eigen Frans Hals, Vermeer en Rembrandt van Rijn. Het drukst bezocht is de Mona Lisa van de Italiaanse kunstenaar Leonardo da Vinci.

 
Meer informatie?

Louvre
Louvre

Louvre
Parijs voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl