bijzondere plaatsen > Frankrijk > Parijs > Galeries Lafayette

GALERIES LAFAYETTE

PARIJS

Het beroemdste warenhuis van Frankrijk is Galeries Lafayette. In Parijs is in 1893 de basis gelegd voor wat nu uitgegroeid is tot een keten van meer dan zestig warenhuizen in Frankrijk en een aantal buiten Frankrijk. De hoofdvestiging in Parijs staat aan de Boulevard Haussmann.

Voor het winkelend publiek is Galeries Lafayette een mooie verzameling van luxe artikelen onder één zeer fraai dak. De uitbundige glazen koepel zorgt ervoor dat er een ruimtelijk gevoel gegeven wordt. Het gebouw behoort zonder enige twijfel tot de meest chique warenhuizen ter wereld.

 

De onderste verdieping is vooral bestemd voor parfums, cosmetica en accessoires. De verdiepingen daarboven herbergen mode, lingerie, nog meer accessoires en van alles op het gebied van woninginrichting. Het gratis toegankelijke dakterras biedt het winkelend publiek een mooi uitzicht over Parijs.

 
Meer informatie?

Galeries Lafayette
Galeries Lafayette
Parijs bezienswaardigheden
Parijs voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl