bijzondere plaatsen > Frankrijk > Parijs > Arc de Triomphe

ARC DE TRIOMPHE

PARIJS

De Arc de Triomphe is één van de bouwwerken in Parijs die in opdracht van Napoleon gebouwd is. De triomfboog is gebouwd op de lijn die o.a. het Louvre, de Grande Arche en de Arc de Triomphe du Carrousel met elkaar verbindt. Op 29 juli 1836 werd de Arc de Triomphe officieel geopend.

De hoogte van vijftig meter zorgt ervoor dat het monument duidelijk zichtbaar is vanaf veel plekken in Parijs. Aan de andere kant zorgt dit ervoor dat het dak van de Arc de Triomphe ook uitermate geschikt is om van een prachtig uitzicht over Parijs te genieten.

 

Je kunt de Arc de Triomphe tegen betaling bezoeken. Na een flink aantal trappen betreden te hebben kun je genieten van een groots panoramisch uitzicht, onder andere over de zeven boulevards die allemaal op de Arc de Triomphe uitkomen. De bekendste straat is die hier uitkomt is de Champs Élysées.

 
Meer informatie?

Arc de Triomphe
Arc de Triomphe
Parijs bezienswaardigheden
Parijs voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl