bijzondere plaatsen > Frankrijk > Parijs > Tour Montparnasse

TOUR MONTPARNASSE

PARIJS

Met een hoogte van 210 meter is Tour Montparnasse één van de hoogste gebouwen van Frankrijk. De wolkenkrabber staat in de wijk Montparnasse, aan de zuidkant van het centrum van Parijs. Tour Montparnasse is gebouwd tussen 1969 en 1973 en bestaat uit kantoren. Op de begane grond vind je winkels.

Voor toeristen is Tour Montparnasse een toeristische attractie. Zij kunnen tegen betaling genieten van een prachtig uitzicht over Parijs vanaf het dak. Met een supersnelle lift ga je eerst naar de 56e verdieping, waar restaurant Ciel de Paris gevestigd is. Te voet kun je verder naar het dakterras.

 

Het voordeel van het uitzicht vanaf Tour Montparnasse is dat je een prachtig zicht hebt op de Eiffeltoren. Voor wie panoramische foto's wil maken van Parijs mét de Eiffeltoren die kan dat juist vanaf deze locatie uitstekend doen. Het dakterras is vanaf 09:30 uur 's morgens tot laat in de avond geopend.

 
Meer informatie?

Tour Montparnasse
Tour Montparnasse
Parijs bezienswaardigheden
Parijs voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl