bijzondere plaatsen > Frankrijk > Parijs > La Défense

LA DÉFENSE

PARIJS

Een opvallende wijk binnen Parijs is La Défense. Vanaf de ringweg om het centrum zie je duidelijk een grote concentratie van hogere kantoorgebouwen. La Défense is de grootste kantorenwijk van Europa die speciaal voor dit doel gecreëerd is. Het eerste kantoor werd in 1958 gebouwd. Een aantal gebouwen is al vervangen door nieuwe gebouwen of grondig verbouwd.

Opvallend middelpunt is de Grande Arche. Dit moderne gebouw heeft de vorm van een open kubus. La Grande Arche de la Fraternité, zoals het gebouw officieel heet, werd exact 200 jaar na de bestorming van de Bastille officieel geopend. Omdat er voor en achter de Grande Arche geen gebouwen staan, kun je fraai door de open kubus heen kijken.

 

Dagelijks werken er bijna tweehonderd duizend mensen in La Défense, waar slechts zo'n 25 tot 30 duizend mensen permanent wonen. Vooral dankzij winkelcentrum Les Quatre Temps en de Grande Arche komen er veel toeristen op La Défense af: gemiddeld zo'n acht miljoen per jaar.

 
Meer informatie?

La Défense
Parijs in één dag
Parijs bezienswaardigheden
Parijs voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl