bijzondere plaatsen > Frankrijk > Parijs > Musée du quai Branly

MUSEE DU QUAI BRANLY

PARIJS

Musée du quai Branly is een etnografisch museum aan de quai Branly in Parijs. Het museum is geschonken aan de stad Parijs door de toenmalige Franse president Jacques Chirac. In het museum zijn de collecties te zien van het Musée de l'Homme en het opgeheven Musée national des Arts d'Afrique et d'Océanie.

Vanaf de Eiffeltoren kun je goed zien in wat voor een enorm pand het museum gevestigd is. Binnenin valt dit door de indeling echter niet op. In het museum wordt een kleine selectie van ongeveer 3.500 objecten van de immense collectie van het museum getoond.

 

Een groot deel van de opslagruimtes zijn onderdeel van het museum. Deze voorwerpen zijn ook zichtbaar in het museum. Er zijn in het museum kunstschatten uit de hele wereld te vinden die thematisch en niet geografisch worden tentoongesteld. Met name de imposante maskers trekken er veel aandacht.

 
Meer informatie?

Musée du quai Branly
Parijs in één dag
Parijs tips
Parijs voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl