bijzondere plaatsen > Frankrijk > Parijs > Eiffeltoren

EIFFELTOREN

PARIJS

Met een hoogte van 324 meter en een unieke vormgeving is de Eiffeltoren een icoon binnen Parijs. Het monument behoort tot de meest gefotografeerde bouwwerken ter wereld. Oorspronkelijk is de Eiffeltoren gebouwd voor de wereldtentoonstelling die in 1889 gehouden werd in Parijs.

Jaarlijks bezoeken tussen de 6 en 7 miljoen bezoekers de Eiffeltoren. Dit zijn de aantallen die kaartjes kopen om de toren per lift of trap te mogen bezoeken. Daarnaast zijn er nog enkele miljoenen bezoekers die op de Eiffeltoren afkomen zonder daadwerkelijk naar boven te gaan.

 

Voor verkopers van souvenirs is de Eiffeltoren een dankbaar object. Niet alleen verkoopt de Eiffeltoren goed, ook hoeven er geen rechten betaald te worden over het afbeelden van de Eiffeltoren omdat het auteursrecht inmiddels verjaart is. Dat geldt overigens niet voor de lichtshow die 's avonds meerdere malen getoond wordt.

 
Meer informatie?

Eiffeltoren
Eiffeltoren
Eiffeltoren
info over entreetickets Eiffeltoren

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl