bijzondere plaatsen > Frankrijk > Parijs > Notre-Dame van Parijs

NOTRE DAME VAN PARIJS

PARIJS

De Notre-Dame de Paris is de meest bekende kerk uit Parijs. De vroeggotische kathedraal stamt uit de middeleeuwen. Er zijn bijna twee eeuwen nodig geweest om deze grote Rooms-Katholieke kerk te bouwen. De Notre-Dame staat op het eiland Île de la Cité, waar de stad Parijs ooit gesticht is.

De Notre-Dame is maar liefst 130 meter lang en 69 breed. Het schip heeft een hoogte van 35 meter, waardoor er een enorme ruimte is ontstaan. Na een grote brand op 15 april 2019 is de Notre-Dame grotendeels verwoest. In enkele uren tijd sloeg het vuur flink toe en liet een ravage achter.

 

Na de brand is de constructie en de façade intact gebleven. Een kostbare en jaren durende verbouwing zal ervoor moeten zorgen dat bezoekers over een aantal jaren hopelijk weer kunnen genieten van de kerk zoals die hier op foto's uit 2014 te zien is.

 
Meer informatie?

Notre-Dame van Parijs
Notre-Dame van Parijs
Parijs bezienswaardigheden
Parijs voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl