ISRAEL

BIJZONDERE PLAATSEN

IsraŽl

De Staat IsraŽl is een bijzonder land in het Midden-Oosten. De hoofdzakelijk Joodse republiek ligt in een gebied dat overwegend Arabisch is en waar dus moslim-culturen overheersen. De stichting van IsraŽl als zelfstandige staat heeft vanwege duidelijke tegenstellingen tussen de islam en het Jodendom voor de nodige conflicten en zelfs oorlogen gezorgd in en rondom IsraŽl. Gelukkig zijn een hoop bijzondere plaatsen in IsraŽl tijdens deze conflicten bewaard gebleven, zodat je nu nog steeds kunt genieten van vooral historische plekken die met name binnen de verschillende religies een belangrijke rol spelen of deze in het verleden gespeeld hebben. De vele volkeren die hier in de afgelopen 3800 jaar gewoond hebben, hebben allemaal hun sporen achtergelaten in IsraŽl. Sommige van deze sporen leken uitgewist door de tand des tijds, maar archeologische vondsten leggen nog steeds nieuwe plekken vrij. Wie IsraŽl bezoekt die raden we zeker aan om waar mogelijk zoveel mogelijk gebruik te maken van gidsen of audioguides, zodat je tijdens een excursie ook de achtergrondverhalen en geschiedenis te horen krijgt van wat je ziet.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de ťťn moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in IsraŽl

Het aantal bijzondere plekken in IsraŽl is zeer divers. Zo kun je hier religieuze plekken bezoeken, zeer oude historische plekken bewonderen en natuurlijk drijven in de Dode Zee. Wie de steden Jeruzalem of Tel Aviv bezoekt die heeft ook nog de keuze uit een groot scala aan fraaie musea.

Voor IsraŽl hebben we voor een aantal bestemmingen een pagina per stad gemaakt.
Dit zijn de pagina's per bestemming in IsraŽl :

bijzondere plaatsen in Jeruzalem
bijzondere plaatsen in Tel Aviv

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiŽle sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN ISRAEL

Jeruzalem > Heilig Grafkerk
Jeruzalem > Hurva-synagoge
Jeruzalem > IsraŽlmuseum
Jeruzalem > Mahane Yehuda Market
Jeruzalem > Stad van David
Jeruzalem > Tempelberg
Jeruzalem > Westmuur
Jeruzalem > Yad Vashem
Tel Aviv > Carmelmarkt
Tel Aviv > HaTachana
Tel Aviv > IDF History Museum
Tel Aviv > Jaffa
Tel Aviv > Sarona
Tel Aviv > The Promenade

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer IsraŽl?

IsraŽl bezienswaardigheden
IsraŽl als winterzonbestemming
IsraŽl voor beginners

IsraŽl klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl