bijzondere plaatsen > IsraŽl > Jeruzalem > Stad van David

STAD VAN DAVID

JERUZALEM

Niet de Oude Stad van Jeruzalem, maar een archeologische site net ten zuiden van de ommuring van Jeruzalem is het oudste deel van de stad. Dat blijkt uit opgravingen die de afgelopen anderhalve eeuw gedaan zijn onder de Arabische wijk Wadi Hilweh. Belangrijkste vondsten zijn de watertunnel van Hezekiah en het Siloambad.

De stad zou al ruim voor de komst van Koning David gesticht zijn, maar door de importantie van David's rol in de geschiedenis en de stempel die hij op de oude stad gedrukt heeft, heeft men het over de City of David. Koning David is de stamvader van het Judese koningshuis en een belangrijk persoon in de geschiedenis van Jeruzalem, IsraŽl en het Jodendom.

 

Je kunt de archeologische site, dat tegenwoordig een nationaal park is, onder begeleiding van een gids bezoeken. Tijdens de tour krijg je ontzettend veel goed info over de historie van de Stad van David, over de archeologische vondsten en over de rol van Koning David. Je kunt als je dat wilt door de watertunnels lopen. Zorg wel voor waterschoenen en geschikte kleding!

 
Meer informatie?

Stad van David
Jeruzalem in 12 uur
Jeruzalem bezienswaardigheden
Jeruzalem voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl