bijzondere plaatsen > IsraŽl > Jeruzalem > Westmuur

WESTMUUR

JERUZALEM

De Westmuur is de westelijke muur van het plateau waarop ooit de Joodse tempel op de Tempelberg heeft gestaan. Nadat de Romeinen Jeruzalem innamen hebben ze de tempel vernietigd. De westelijke muur is het enige restant van deze voor Joden zo belangrijke heilige plaats.

Een zeer bekende bijnaam van de Westmuur is de Klaagmuur. Deze naam kreeg het toen vroeger Joden bij de muur gingen staan klagen over de vernietiging van de Tweede Tempel. Tegenwoordig wordt deze heiligste plek binnen het Jodendom gebruikt om te bidden. Uit respect voor de muur zullen zeer religieuze Joden de muur de rug niet toekeren.

 

Voordat je bij de Klaagmuur kunt komen moet je eerst door een veiligheidscontrole. Bij de Westmuur zie je relatief veel charedische Joden, die het geloof zeer streng en traditioneel belijden. Je herkent ze vaak aan de zwarte kleding, pijpenkrullen en gebedssjaal (talliet). In mei 2017 bezocht de Amerikaanse president Donald Trump de Klaagmuur.

 
Meer informatie?

Westmuur
Jeruzalem informatie
Jeruzalem bezienswaardigheden
Jeruzalem voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl