bijzondere plaatsen > IsraŽl > Tel Aviv > Sarona

SARONA

TEL AVIV

In 1871 stichtten Duitse Tempeliers een kolonie onder de naam Sarona. Dit was in de tijd dat wat nu IsraŽl is nog tot Ottomaans Palestina behoorde. Op dat moment was het een van de modernste door Europeanen gestichte dorpen binnen Palestina. In juli 1941 werden 188 bewoners van Sarona gedeporteerd omdat ze als hardcore Nazi sympathisanten gezien werden.

Nadat de Britten Sarona verlieten werden de oude gebouwen gebruikt als IsraŽlische regeringsgebouwen. In 1962 kocht de staat het hele gebied, maar ontwikkelde het niet direct. In de jaren 70 van de vorige eeuw besefte men de waarde als erfgoed en begin deze eeuw begon men aan een grootscheepse opknapbeurt van Sarona waarbij sommige panden verplaatst werden.

 

Tegenwoordig is het Sarona complex een uniek stukje erfgoed omringd door moderne gebouwen, veelal hoogbouw. In Sarona kun je winkelen in designer stores, kun je heerlijk eten en wordt er van alles georganiseerd. Het fraai aangelegde groene Sarona is uitgegroeid tot een van de lievelingsplekjes in Tel Aviv waar locals en toeristen samenkomen.

 
Meer informatie?

Sarona
Tel Aviv informatie
Tel Aviv bezienswaardigheden
Tel Aviv voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl