bijzondere plaatsen > IsraŽl > Jeruzalem > Yad Vashem

YAD VASHEM

JERUZALEM

Eeuwenlang zijn Joden opgejaagd, gediscrimineerd, bestolen en vermoord vanwege hun geloofsovertuiging. Het dieptepunt is natuurlijk in de twintigste eeuw bereikt in de vorm van de Holocaust. Tijdens deze genocide zijn er maar liefst 5 tot 6 miljoen Joden in in Europa en Rusland vermoord. Exacte aantallen zijn niet bekend.

Natuurlijk kan een herdenkingsplek aan de Holocaust niet ontbreken in een land als IsraŽl. Op de westelijke helling van Mount Herzl is Yad Vashem gebouwd. Dit herdenkingscentrum is met ruim een miljoen bezoekers per jaar de nummer twee bezienswaardigheid van Jeruzalem en heel IsraŽl. De entree is gratis.

 

Yad Vashem bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een beeldentuin, een kunstgalerij en een museum. Het museum biedt een zeer uitgebreide blik op de Holocaust en wat dit voor de nabestaanden betekent heeft. Een wandeling door het prachtig aangelegde museum is door de vaak gruwelijke details wel enigszins deprimerend.

 
Meer informatie?

Yad Vashem
Jeruzalem informatie
Jeruzalem bezienswaardigheden
Jeruzalem voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl