bijzondere plaatsen > IsraŽl > Tel Aviv > The Promenade

THE PROMENADE

TEL AVIV

Kuststad Tel Aviv is gezegend met een aantal kilometers fraaie zandstranden, waar in het begin eigenlijk weinig mee gedaan werd. Pas halverwege de jaren twintig van de vorige eeuw begon men de recreatieve waarde van de kuststrook te waarderen en werd het strand voor dit doeleind gebruikt. Tegenwoordig is Tel Aviv een echte strandbestemming geworden.

Langs de stranden is er een autoloze wandelpromenade aangelegd die van het noorden naar het zuiden van Tel Aviv loopt. De fantasieloze naam van deze boulevard is The Promenade. Hoewel de eerste promenade al tientallen jaren geleden aangelegd werd, is de huidige promenade vrijwel gloednieuw door een serieuze herinrichting en renovatie.

 

The Promenade loopt langs populaire zandstranden zoals Hilton Beach, Gordon Beach, Frishman Beach, Bugrashov Beach en Jerusalem Beach. Langs een groot deel van de promenade loopt een doorgaande weg met een aantal fraaie gebouwen zoals The Dan Hotel en de Opera Tower. Langs de promenade loopt ook een fietspad dat tweerichtingsverkeer toestaat.

 
Meer informatie?

Sarona
Tel Aviv informatie
Tel Aviv bezienswaardigheden
Tel Aviv voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl