bijzondere plaatsen > Isral > Tel Aviv > Jaffa

JAFFA

TEL AVIV

De oude havenstad Jaffa is inmiddels helemaal opgeslokt door het huidige Tel Aviv-Jaffa en is Jaffa een stadsdeel binnen de nieuwe stad. Waar Tel Aviv amper een eeuw oud is, daar is Jaffa al meer dan 3000 jaar oud. Het is n van de oudste steden ter wereld en het is de oudste havenstad in het oosten van de Middellandse Zee.

De haven van Jaffa is nog steeds een belangrijk onderdeel van de stad. Hoewel de tijd van laden en lossen van goederen al lang voorbij is (dat gebeurt nu vooral in Ashdod en Haifa), is de haven nog steeds in gebruik als vissershaven en plezierhaven. Rondom de haven zit nu horeca waar het vooral in de avonduren erg gezellig kan zijn.

 

In Jaffa zijn verschillende leuke plekjes te zien. De bekendste is de vlooienmarkt, de Jaffa Flea Market. Behalve normale koopwaren kun je hier veel antiek, kunst en rariteiten kopen. Ook een aanrader is het oude hart van Jaffa en de fraaie Clock Tower die eind vorige eeuw gerenoveerd is. Dankzij stadsvernieuwing is Jaffa weer helemaal 'hot'.

 
Meer informatie?

Jaffa
Tel Aviv informatie
Tel Aviv bezienswaardigheden
Tel Aviv voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl