bijzondere plaatsen > Isral > Tel Aviv > HaTachana

HATACHANA

TEL AVIV

Het voormalige treinstation van het oude Jaffa is omgebouwd tot een hip deel in het hedendaagse Tel Aviv. Het station was in 1892 gebouwd en was het eindstation van de trein tussen Jeruzalem en Jaffa. Nadat het treinstation buiten gebruik raakte kwam er een periode van verval. Doodzonde, want dit is een van de beste vastgoedlocaties van Tel Aviv.

Begin deze eeuw heeft men het oude treinstation inclusief omringende gebouwen omgeturnd tot n van de mooiste stukjes van Tel Aviv: HaTachana. Dit is Hebreeuws voor 'Het Station'. Behalve het stationsgebouw zijn ook verschillende woningen, een overslagmagazijn en de oude Wieland betonfabriek bij het project betrokken.

 

Tegenwoordig geldt HaTachana als een geweldige plek om te winkelen, kunst te bekijken (en kopen) en lekker te genieten van de culinaire wereld van Tel Aviv. Onze persoonlijke favoriet is Vicky Christina. Deze tapas en wijnbar is een heerlijke plek om wat te eten of te drinken. HaTachana is dagelijks geopend van 10 tot 22 uur.

 
Meer informatie?

HaTachana
Tel Aviv informatie
Tel Aviv bezienswaardigheden
Tel Aviv voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl