bijzondere plaatsen > IsraŽl > Tel Aviv > Carmelmarkt

CARMELMARKT

TEL AVIV

Shuk HaCarmel is de oudste en grootste markt van Tel Aviv. In het Engels wordt deze warenmarkt Carmel Market en in het Nederlands Carmelmarkt genoemd. Wie denkt dat we een spelfout gemaakt hebben en dat het om een kamelenmarkt (Camel Market) gaat die heeft het fout. Hier draait het om levensmiddelen, souvenirs, mode en lekkernijen.

De geschiedenis van de Carmelmarkt gaat terug tot het prille begin van Tel Aviv. In de jaren twintig van de vorige eeuw begonnen locals hier een klein markt onder de naam HaKerem. In de loop der jaren groeide deze markt gestaag. Na het toevoegen van permanente winkels en het veranderen van de straatnaam werd de markt Shuk HaCarmel genoemd.

 

Inmiddels is de markt uitgegroeid tot een topattractie binnen Tel Aviv. Locals komen hier nog steeds volop om verse waren in te kopen terwijl toeristen hier op jacht gaan naar leuke souvenirs en lokale lekkernijen. De manier om kennis te maken met de verschillende smaken van de Carmelmarkt is de HaCarmel Bite Card (meer info).

 
Meer informatie?

Carmel Market
Tel Aviv informatie
Tel Aviv bezienswaardigheden
Tel Aviv voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl