bijzondere plaatsen > IsraŽl > Jeruzalem > Heilig Grafkerk

HEILIG GRAFKERK

JERUZALEM

De Heilig Grafkerk of Verrijzeniskerk staat in het Christelijke deel van de oude stad Jeruzalem. Deze kerk wordt ook wel de Kerk van de wederopstanding. De kerk vormt het laatste traject van de Kruisweg die Jezus Christus zo'n tweeduizend jaar geleden afgelegd zou hebben. Hier vind je staties 11 t/m 14 van de Lijdensweg (Via Dolorosa).

Op de locatie waar de kerk in de vierde eeuw na Christus gebouwd is zou Jezus Christus gekruisigd en begraven geweest zijn. Voor gelovige christenen is deze plek is deze kerk daarom een belangrijk pelgrimsoord. Dagelijks bezoeken velen de kerk die binnen het christendom een belangrijkere status heeft dan het Sint Pieters in Vaticaanstad.

 

In de Heilig Grafkerk vind je wat volgens de overlevering het graf van Jezus zou moeten zijn, van waaruit hij na zijn dood weer opstond. In de kerk is ook de plek te zien waar zijn lichaam gebalsemd werd. Gelovigen zie je hier met doeken over de marmeren steen wrijven alsof ze de Zoon van God zelf als het ware aan het balsemen zijn.

 
Meer informatie?

Heilig Grafkerk
Jeruzalem in 12 uur
Jeruzalem bezienswaardigheden
Jeruzalem voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl