bijzondere plaatsen > IsraŽl > Tel Aviv > IDF History Museum

IDF HISTORY MUSEUM

TEL AVIV

Het leger van IsraŽl werd op 26 mei 1948 opgericht. Onder de naam Israel Defense Forces waren zij het die de vijandige omringende landen tegen moesten houden bij hun pogingen om IsraŽl aan te vallen. Tegenwoordig staat de afkorting IDF als algemene benaming voor het leger in IsraŽl. Het beslaat zowel het normale leger als de marine en de luchtmacht.

In Tel Aviv kun je het Israel Defense Forces History Museum bezoeken. Dit goed gedocumenteerde museum is gewijd aan de geschiedenis van de Israel Defense Forces. Het belicht de historie vanaf het moment dat het nog een ondergrondse beweging was ten tijde van het Britse Mandaat.

 

De collectie omvat een groot aantal wapens, rijtuigen, tanks, uniformen, machines en andere toebehoren die door de Israel Defense Forces door de jaren heen gebruikt zijn. Erg gaaf is de collectie van presidentiŽle auto's. Bij het kopen van een entreeticket ontvang je een plattegrond van het museum.

 
Meer informatie?

IDF History Museum
Tel Aviv informatie
Tel Aviv bezienswaardigheden
Tel Aviv voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl