bijzondere plaatsen > IsraŽl > Jeruzalem > Mahane Yehuda Market

MAHANE YEHUDA MARKET

JERUZALEM

Als men het in Jeruzalem over 'De Markt' heeft dan wordt daar eigenlijk altijd de Mahane Yehuda Market bedoeld. Deze stadsmarkt is de grootste en bekende markt van de stad. De Mahane Yehuda Market ligt aan Jaffa Road in het modernere deel van Jeruzalem. De Lightrail die dwars door de stad loopt stopt op honderd meter van de markt.

Voor inwoners van de stad is de Mahane Yehuda Market een belangrijke plek om inkopen te doen. Hoewel er heus ook wel kramen en winkels zijn die zich meer op toeristen richten, is het gros van het aanbod echt gericht op de locals. Die kopen hier onder andere verswaren zoals brood, groente, fruit, vis, kruiden, vlees en allerlei regionale delicatessen.

 

Wat ontzettend gaaf is, is dat ongeveer rolluiken van ongeveer 150 winkels voorzien zijn van van prachtige stukken graffiti die aangebracht zijn door de Brits-IsraŽlische straatkunstenaar Solomon Souza. Hierdoor is de Mahane Yehuda Market ook na sluitingstijd nog een fraaie bezienswaardigheid om doorheen te wandelen.

 
Meer informatie?

Mahana Yehuda Market
Jeruzalem in 12 uur
Jeruzalem bezienswaardigheden
Jeruzalem voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl