bijzondere plaatsen > IsraŽl > Jeruzalem > IsraŽlmuseum

ISRAELMUSEUM

JERUZALEM

In 1965 werd in de wijk Givat Ram het nationale museum van IsraŽl gesticht onder de naam IsraŽl Museum (in het Nederlands IsraŽlmuseum). De collectie van het 50.000 vierkante meter tellende museum is enorm. Je vind er moderne kunst, klassieke kunst, een zeer grote collectie aan archeologische schatten, etnografie en JudaÔca.

Grote publiekstrekker is de expositieruimte Schrijn van het Boek, waar de Dode Zeerollen te bewonderen zijn. Dit zijn de oudste handschriften die deels het Oude Testament vormen. Buiten kun je The Billy Rose Art Garden bezoeken (een beeldentuin) en het Model van Jeruzalem zien waarbij je Jeruzalem uit het jaar 66 in een schaal van 1:50 ziet.

 

Per jaar trekt het IsraŽl Museum meer dan een miljoen bezoekers waardoor dit het drukst bezochte museum van het land is. Op dinsdag gaat het museum pas om 16:00 uur open, maar je kunt dan wel tot 21:00 uur 's avonds hier rondlopen. Op vrijdag en dagen voor officiŽle feestdagen sluit het museum al om 14:00 uur 's middags haar deuren.

 
Meer informatie?

IsraŽlmuseum
Jeruzalem in 12 uur
Jeruzalem bezienswaardigheden
Jeruzalem voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl