MILAAN / ITALIE

 

Bijzondere plaatsen in Milaan

Van alle Italiaanse steden behoort Milaan absoluut tot onze persoonlijke favorieten. Dat komt vooral omdat deze modehoofdstad van ItaliŽ behalve dat het een populaire stedentripbestemming is, vooral ook een 'gewone stad' is. Daarmee bedoelen we dat het centrum niet net zoals bij Rome en VenetiŽ getransformeerd is tot een groot openluchtmuseum waarbij toeristen en gelukszoekers het normale dagelijkse leven verdreven hebben uit de stad. Milaan is een zakelijk bolwerk. Economisch gezien is het misschien wel de belangrijkste stad van het land. Meerdere grote bedrijven zijn in of rondom Milaan gevestigd. Dat geeft de stad toch al een heel andere sfeer en uitstraling. De aanwezigheid van beroemde modemerken hebben Milaan de titel van modehoofdstad gegeven. Wie gaat winkelen in Milaan die begrijpt dat overigens helemaal, want of je de designerboetieks in de Gouden Vierhoek bezoekt of de winkels binnenloopt die meer voor de massa zijn, je zult Milaan niet verlaten zonder geslaagd te zijn in je winkeldoelen.

 

Het leuke aan Milaan is dat de bezienswaardigheden en musea zo enorm uiteenlopend zijn. Populaire bezienswaardigheden zijn de prachtige gotische Dom van Milaan (ťťn van de mooiste gotische kerken ter wereld), het museum Pinacoteca di Brera en het protserige Scala theater. Wie echter de tijd heeft die kan een aantal andere leuke plekjes in Milaan ontdekken zoals de oude begraafplaats, het roemruchte San Siro stadion of de nieuwe wijken Porta Nuova of Citylife Milano. In de avonduren moet je overigens zeker niet vergeten om naar de wijk Navigli te gaan. Dit is hťt uitgaansgebied van Milaan waar een enorme hoeveelheid restaurants geconcentreerd is. Probeer Milaan te vermijden tijdens grotere beurzen en evenementen. Dan schieten de prijzen van hotels in Milaan vaak omhoog.

Bijzondere plaatsen in Milaan

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Milaan bewonderen:
 
Basilica di San Lorenzo Maggiore
Basilica di Sant'Ambrogio
Cimitero Monumentale di Milano
CityLife Milano
Dom van Milaan
Gouden Vierhoek van Milaan
Milano Centrale
Navigli
Parco Sempione
Pinacoteca di Brera
Porta Nuova
San Siro
Teatro alla Scala

Bijzondere plaatsen in ItaliŽ

Milaan ligt in ItaliŽ. Wil je alle bijzondere plaatsen in ItaliŽ zien?
Ga dan naar onze ItaliŽ pagina!

MEER INFORMATIE OVER MILAAN

alles over Milaan
Milaan bezienswaardigheden top 10
Milaan in ťťn dag
Milaan informatie
Milaan tips
Milaan top 10
Milaan nieuws
Milaan voor beginners

STEDENTRIP NAAR MILAAN

waar overnachten in Milaan

MILAAN WEER & KLIMAAT

Milaan klimaatinfo

MILAAN OP STARTPAGINA.NL

Milaan startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl