bijzondere plaatsen > Italië > Milaan > Porta Nuova

PORTA NUOVA

MILAAN

Het nieuwe zakendistrict van Milaan is Porta Nuova, wat letterlijk 'nieuwe poort' betekent. De naam is een verwijzing naar de stadspoort Porta Nuova die uit het begin van de negentiende eeuw stamt en nu vlak bij de nieuwe wijk staat. Deze oude poort is gemaakt van zandsteen en is opmerkelijk goed bewaard gebleven.

Porta Nuova is een project dat in het leven is geroepen na decennia lang verval van dit deel van Milaan. Het project is van start gegaan in 2004 en bestaat uit 3 delen: Porta Nuova Garibali, Porta Nuova Varesine en Porta Nuova Isola. In de wijk zijn prachtige staaltjes van moderne architectuur verwerkt.

 

Het meest opvallende gebouw van Porta Nuova is Torre Unicredit. Deze futuristisch vormgegeven wolkenkrabber is dankzij de vormgeving en de hoogte van maar liefst 231 meter één van de grote gezichtsbepalend bouwwerken binnen het nieuwe Milaan dat hier gerealiseerd wordt. Vanaf het dak van de Dom van Milaan heb je een mooi uitzicht op Porta Nuova.

 
Meer informatie?

Porta Nuova
alles over Milaan
Milaan tips
Milaan voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl