bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Milaan > Cimitero Monumentale di Milano

CIMITERO MONUMENTALE DI MILANO

MILAAN

De monumentale begraafplaats van Milaan is een van de twee grote begraafplaatsen van Milaan. Cimitero Monumentale staat bekend vanwege de vele artistieke tombes en monumenten. Hierdoor is er een soort van openluchtmuseum ontstaan waar je uren in rond kunt wandelen.

De begraafplaats stamt uit 1866 en is gelegen ten westen van het centrum van Milaan. Het is ontworpen door de architect Carlo Maciachini. Opvallend bouwwerk binnen het terrein is de entree die gevormd wordt door de Famedio. Hier liggen beroemde Milanezen en een aantal niet-Milanezen begraven.

 

De begraafplaats omvat een oppervlakte van 250.000 vierkante meter. Wie tussen de graven en tombes wandelt die ondergaat als het ware een ontdekkingsreis in de wereld van Rooms-katholieke graven. Veel graven zijn prachtige en unieke kunstwerken geworden. Sommige vallen vooral op door hun enorme dimensies.

 
Meer informatie?

Cimitero Monumentale di Milano
Milaan informatie
Milaan tips
Milaan voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl