bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Milaan > Dom van Milaan

DOM VAN MILAAN

MILAAN

De bekendste bezienswaardigheid van Milaan is Duomo Santa Maria Nascente, beter bekend als de Dom van Milaan. In Milaan wordt vaak kortweg de Italiaanse aanduiding 'duomo' gebruikt. Dat is ook de naam van het metrostation dat je naar de Dom brengt. Metrostation Duomo ligt recht onder het Piazza del Duomo, oftewel het Domplein.

De bouw van de dom is in 1386 begonnen. Pas in 1950 was de prachtige kathedraal gereed. De lange bouwperiode heeft ervoor gezorgd dat de Dom van Milaan gedurende de tijd een gewijzigd uiterlijk gekregen heeft. Het resultaat is een indrukwekkend gotisch bouwwerk waarbij er maar liefst zo'n 2300 beelden in de buitenkant verwerkt zitten.

 

Als bezoeker kun je de kathedraal zowel van binnen (gratis) als op het dak bekijken. Een bezoek aan het dak moet je niet overslaan. Dit is immers de beste manier om de pinakels, de beelden en de waterspuwers optimaal te kunnen bewonderen. Het dak van de dom geeft ook nog eens een mooi uitzicht over Milaan.

 
Meer informatie?

Dom van Milaan
Dom van Milaan
Dom van Milaan
Milaan voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl