bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Milaan > Pinacoteca di Brera

PINACOTECA DI BRERA

MILAAN

De Milanese wijk Brera staat bekend als wijk van kunst en design. Een belangrijk element binnen de kunstwereld is de Pinacoteca di Brera. Deze schilderijengalerij is een mooie verzameling van schilderwerken die vooral in ItaliŽ gemaakt zijn tussen het eind van de middeleeuwen en de twintigste eeuw.

Volgens de kenners behoort de collectie van de Pinacoteca di Brera tot de mooiste van ItaliŽ als het gaat om een weerspiegeling van de Italiaanse schilderkunst over de afgelopen eeuwen. Pinacoteca di Brera is nauw verweven met de Brera Academy, waar een kleine vierduizend studenten studies volgen over verschillende kunstvormen.

 

De Pinacoteca di Brera is gevestigd in het Palazzo di Brera, een gebouw dat stamt uit het jaar 1572 en oorspronkelijk bewoond werd door JezuÔeten. In 1773 werd het gebouw door Maria Theresa van Oostenrijk overgedragen aan de Accademia di Belle Arti. Deze kunstacademie startte drie jaar later met de Pinacoteca di Brera.

 
Meer informatie?

Pinacoteca di Brera
alles over Milaan
Milaan tips
Milaan voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl