bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Milaan > Milano Centrale

MILANO CENTRALE

MILAAN

Met ongeveer 120 miljoen passagiers per jaar is Milano Centrale veruit het drukste station van Milaan. Het centraal station van Milaan is voor mensen die vanuit het Gardameer of VenetiŽ naar Milaan reizen de plek waar ze aankomen in Milaan. Van hieruit kun je eenvoudig doorreizen per metro naar andere bestemmingen in Milaan.

Net als de andere treinstations ligt Milano Centrale niet in het centrum maar net erbuiten. Met de benaming 'centrale' wordt daarom niet zozeer de locatie aangeduid, maar het feit dat het het belangrijkste station van Milaan is. Te voet is het zo'n 20 tot 30 minuten lopen tot het hart van Milaan.

 

Het eerste station op deze locatie stond er in 1864. In 1931 is er een volledig nieuw station gekomen. Dit is het station dat tegenwoordig nog in Milaan is te bewonderen. Kenmerkend zijn de grote centrale hal met een zeer hoog plafond en de drie grote boogconstructies die over de 24 treinsporen liggen.

 
Meer informatie?

Milano Centrale
Milaan informatie
Milaan tips
Milaan voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl