bijzondere plaatsen > Italië > Milaan > Teatro alla Scala

TEATRO ALLA SCALA

MILAAN

In het centrum van Milaan staat één van de bekendste theaters ter wereld: Teatro alle Scala. Vaak wordt het neoclassicistische bouwwerk ook wel kortweg La Scala genoemd. Teatro alla Scala opende in 1778 voor het eerst haar deuren. Het heette toen nog Nuovo Regio Ducal Teatro alla Scala.

Het theater biedt een podium aan 's werelds beste operaproducties. Veel voorstellingen zijn dan ook ruim van tevoren uitverkocht. Wie in Milaan is en toch een bezoekje wil brengen aan La Scala die kan dat overdag doen. De deuren zijn dan (tegen betaling) geopend voor belangstellenden. Je bezoekt dan ook meteen het bijbehorende museum.

 

Opvallend element in het interieur is het rode damast, waarmee de loges bekleed zijn. Het veelvuldige gebruik van gouden kleuren en fraaie versieringen van houtsnijwerk zorgen ervoor dat Teatro alla Scala een weelderige indruk heeft. Als je hier in de zaal zit waan je je eventjes in lang vervlogen tijden.

 
Meer informatie?

Teatro alla Scala
Teatro alla Scala
Teatro alla Scala
Milaan voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl