bijzondere plaatsen > Italië > Milaan > Basilica di San Lorenzo Maggiore

BASILICA DI SAN LORENZO MAGGIORE

MILAAN

Aan de zuidkant van het centrum van Milaan staat een van de oudste overgebleven kerken van Italië: de Basilica di San Lorenzo Maggiore ofwel de Sint-Laurensbasiliek. Deze Rooms-katholieke kerk stamt uit de 4e eeuw na Christus en is gewijd aan de heilige martelaar Laurentius van Rome.

De bouw van de kerk is vermoedelijk in het jaar 372 begonnen. De Sint-Laurensbasiliek is niet in één keer gebouwd maar is in verschillende periodes uitgebreid en verbouwd. Sommige verbouwingen ontstonden uit pure noodzaak, zoals de nieuwe barokke koepel die in de zestiende eeuw aangebracht werd omdat de vorige ingestort was.

 

Voor de kerk staat een oude zuilenrij. Deze Romeinse zuilen waren oorspronkelijk onderdeel van een Romeinse tempel uit de tweede eeuw. In de vierde eeuw zijn de zuilen voor de Basilica di San Lorenzo Maggiore geplaatst. In het zomerseizoen is dit een geliefde plek om te vertoeven en van de omgeving te genieten.

 
Meer informatie?

Basilica di San Lorenzo Maggiore
alles over Milaan
Milaan bezienswaardigheden
Milaan voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl