bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Milaan > Basilica di Sant'Ambrogio

BASILICA DI SANT'AMBROGIO

MILAAN

De Basiliek van Sint-Ambrosius (Basilica di Sant'Ambrogio) is een Rooms-katholieke kerk in de Italiaanse stad Milaan. De kerk is gebouwd tussen 379 en 386 na Christus. De eerste naam was Basilica Martyrum. Op het moment dat de kerk gebouwd werd, lag het nog buiten Milaan. naarmate de eeuwen verstreken slokte Milaan de basiliek op.

Basilica di Sant'Ambrogio is vlak na de wijding vernoemd naar de toenmalige bisschop van Milaan: Ambrosius. De kerk heeft en romaanse stijl die in de loop der eeuwen bewaard is gebleven. De kerk zoals je die nu aantreft heeft grotendeels het uiterlijk dat het in de twaalfde eeuw tijdens een grote verbouwing gekregen heeft.

 

Bisschop Ambrosius ligt in de Basilica di Sant'Ambrogio opgebaard. Regelmatig zie je gelovigen bidden bij de opgebaarde overblijfselen van Ambrosius. Fraaie elementen van de kerk zijn o.a. het gouden altaar, het mooie binnenplein met zuilengalerijen en een oud mozaÔek dat de beeltenis van Ambrosius toont.

 
Meer informatie?

Basilica di Sant'Ambrogio
alles over Milaan
Milaan bezienswaardigheden
Milaan voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl