bijzondere plaatsen > Italië > Milaan > Parco Sempione

PARCO SEMPIONE

MILAAN

Parco Sempione is een groot stadspark in het centrum van Milaan. Het park heeft een totale oppervlakte van bijna 400.000 m2, waarmee het tot de grotere parken van Lombardije behoort. Parco Sempione is gelegen in het historisch centrum van Milaan en is in 1888 door landschapsarchitect Emilio Alemagna aangelegd.

Het park is gelegen tussen twee markante bouwwerken. Aan de zuidoostelijke kant vormt Castello Sforzesco de entree tot het park. Aan de noordwestelijke zijde is het de triomfboog Arco della Pace (vredesboog) die het begin (of einde) van het populaire park aanduidt. In het park staan meerdere mooie beeldhouwwerken.

 

Opvallende elementen in het park zijn het oude sportstadion Arena Civica waar ooit AC Milan en Internationale hun thuiswedstrijden afwerkten en de Torre Branca. Deze toren is één van de weinige plekken in Milaan die een prachtig uitzicht over de stad biedt. Torre Branca heeft een hoogte van 108,6 meter.

 
Meer informatie?

Parco Sempione
Parco Sempione
alles over Milaan
Milaan voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl