bijzondere plaatsen > ItaliŽ > Milaan > San Siro

SAN SIRO

MILAAN

In Milaan staat het voetbalstadion waar twee van de beste voetbalclubs van ItaliŽ hun thuiswedstrijden spelen: AC Milan en Internazionale (ook wil Inter Milaan genoemd). Inter-fans hebben het over Stadio Giuseppe Meazza, naar een beroemde oud-speler van de club. Fans van AC Milan hebben het over San Siro, net als de meeste mensen buiten ItaliŽ.

Het stadion heeft een capaciteit van ruim tachtigduizend toeschouwers is ťťn van de oudere grote stadions ter wereld. San Siro stamt uit 1926. Eind jaren tachtig onderging het stadion een grootscheepse renovatie. Als je wilt kun je het stadion overdag bezoeken, mits er geen wedstrijd gespeeld wordt.

 

Na betaling van entreegeld bezoek je de kleedkamers, zie je het stadion van binnen en bezoek je aansluitend het San Siro Museum waar je o.a. herinnerd wordt aan de successen van Nederlandse voetballers zoals Ruud Gullit, Marco van Basten, Frank Rijkaard en Dennis Bergkamp.

 
Meer informatie?

San Siro
San Siro
Milaan bezienswaardigheden
Milaan voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl