UTAH / VERENIGDE STATEN

 

Bijzondere plaatsen in Utah

Utah is een redelijk bijzondere staat binnen de Verenigde Staten. Het heeft vrij lang geduurd totdat de eerste Engelstaligen zich begonnen te vestigen in het bijna 220 duizend vierkante kilometer grote gebied dat we tegenwoordig als Utah kennen. Lange tijd waren het de indianen die hier duizenden jaren vreedzaam geleefd hebben. De Spanjaarden arriveerden in 1540 in dit gebied, maar hadden geen trek in dit woestijnachtige gebied waar voor de Europeanen weinig te halen was. Als ze toen geweten hadden dat toerisme later veel geld op zou leveren dan hadden de Spanjaarden waarschijnlijk een andere beslissing genomen, want Utah is rijk aan prachtige natuurfenomenen en -gebieden. Tegenwoordig wordt Utah tot de mooiste staten van Amerika gerekend, mede door de aanwezigheid van maar liefst vijf unieke nationale parken.

Halverwege de negentiende eeuw waren het de uit het noordoosten van Amerika verdreven Mormonen die wel potentie zagen in dit unieke gebied. De leden van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen begonnen zich eerst rond het Salt Lake te vestigen. Dit was het begin van wat we nu kennen als Salt Lake City. Later verspreiden deze gelovigen zich ook elders in Utah. Veel van de dorpen en stadjes die je nu tegenkomt in Utah zijn ooit door de Mormonen gesticht.

Binnen Utah vind je een groot aantal bijzondere plaatsen en andere bezienswaardigheden. Je zou gemakkelijk een vakantie van een paar weken kunnen vullen in deze boeiende staat, zonder je een moment te hoeven vervelen. Op onze site hebben we slechts een deel van de vele highlights vermeld die je in Utah aantreft. Er zijn nog tal van andere mooie dingen te ontdekken in de Beehive State.

 

Bijzondere plaatsen in Utah

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Utah bewonderen:
 
Arches National Park
Bryce Canyon
Canyonlands National Park
Capitol Reef National Park
Dead Horse Point
Glen Canyon
Kodachrome Basin State Park
Natural Bridges
Scenic Byway 12
Zion National Park
Salt Lake City > Temple Square
Salt Lake City > Utah State Capitol

Bijzondere plaatsen in de Verenigde Staten van Amerika

Utah ligt in de Verenigde Staten van Amerika. Wil je alle bijzondere plaatsen in de V.S. zien?
Ga dan naar onze Verenigde Staten pagina!

MEER INFORMATIE OVER UTAH

Utah bezienswaardigheden top 10
Utah voor beginners
mooiste dorpjes in Utah

UTAH WEER & KLIMAAT

Utah klimaatinfo

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl