bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Utah > Canyonlands National Park

CANYONLANDS NATIONAL PARK

UTAH

Als je van ongerepte gebieden vol kloven en tafelbergen houdt dan moet je het Canyonlands National Park bezoeken. Dit nationale park ligt in het zuidoosten van Utah. Grote delen van het parkzijn niet voor mensen toegankelijk. Je bekijkt een groot deel van het landschap via zogenaamde 'overlooks'; uitzichtpunten binnen het park.

Omdat men de natuur zoveel mogelijk intact heeft willen houden zijn er weinig wegen in het park. Er zijn meerdere gebieden binnen het park, ieder met zijn eigen toegangsweg. Het best bezochte deel van het Canyonlands National Park is 'Island in the Sky'. Hier kun je genieten van uitzichten over canyons, de Green River en de Colorado River.

 

Binnen het park is een prachtig voorbeeld te zien van een zogenaamde natuurlijke brug: de Mesa Arch. Je moet vanaf de parkeerplaats een tiental minuten lopen totdat je bij deze boog bent. Bij het warme weer dat in de zomer heerst kan dat best pittig zijn. Het uitzicht op de Mesa Arch is het wel waard, zeker omdat je de canyon er doorheen kunt zien.

 
Meer informatie?

Canyonlands National Park
Utah voor beginners
Utah bezienswaardigheden
mooiste dorpjes in Utah

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl