bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Utah > Natural Bridges
 

NATURAL BRIDGES

UTAH

Het Natural Bridges National Monument is een staatspark gelegen in de staat Utah. Het park is gelegen aan de State Route 95 oftewel de Bicentennial Highway. Nadat je entreegeld hebt betaald of je jaarkaart voor nationale en staatsparken hebt getoond kun je een rondje van negen mijl rijden waaraan verschillende uitzichtpunten liggen.

Vanaf deze uitzichtpunten kun je drie zogenaamde natuurlijke bruggen bewonderen: Owachomo, Sipapu en Kachina. Deze 3 'natural bridges' zijn eind 19e eeuw ontdekt. In 1908 werd dit gebied binnen White Canyon een nationaal monument. Met een hoogte van 32 meter en een overspanning van 55 meter is Owachomo de op één na grootste natuurlijke brug ter wereld.

 

Natuurlijke bruggen zoals deze worden gevormd door watererosie. Ze zijn vaak erg kwetsbaar. Veel natuurlijke bruggen storten uiteindelijk een keer in. Je kunt binnen Natural Bridges National Monument een aantal wandelingen maken die je een veel beter zicht op de bruggen bieden. Houd er in de zomer rekening mee dat het erg heet kan zijn in de kloof.

 
Meer informatie?

Natural Bridges National Monument
Utah voor beginners
Utah bezienswaardigheden
mooiste dorpjes in Utah

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl