bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Utah > Arches National Park

ARCHES NATIONAL PARK

UTAH

Het Arches National Park is een relatief klein maar populair nationaal park vlakbij het plaatsje Moab in Utah. Het 309 vierkante kilometer tellende gebied staat vooral bekend om de natuurlijke bruggen ('arches'). Naast deze bogen is er sprake van een veelzijdig en boeiend landschap met veel kleuren en vormen.

Je kunt Arches National Park met de auto bezoeken. Vanuit de auto kun je een aantal van de 'arches' zien. Wil je echt het optimale uit een bezoek aan Arches National Park halen dan zul je ook moeten wandelen. Sommige bezienswaardigheden zijn bereikbaar via korte en eenvoudige wandelingen, terwijl je je voor andere bogen serieus in moet spannen.

 

De meest populaire bezienswaardigheden binnen Arches National Park zijn de Delicate Arch en de vele bogen die in de Devils Garden staan. Ook de Balanced Rock is erg geliefd. Voor een bezoek aan Arches National Park moet je minstens een halve dag uittrekken. Wil je meer hoogtepunten zien plan dan een hele dag in.

 
Meer informatie?

Arches National Park
Utah voor beginners
Utah bezienswaardigheden
mooiste dorpjes in Utah

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl