bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Salt Lake City > Utah State Capitol
 

UTAH STATE CAPITOL

SALT LAKE CITY

Het Capitool van Utah is de zetel van de uitvoerende macht van de Amerikaanse staat Utah. Politiek gezien worden de grote lijnen uitgezet in regeringsstad Washington DC, maar daarnaast heeft iedere Amerikaanse staat een eigen overheid van waaruit de gouverneur en de andere ambtenaren de staat besturen.

Het Utah State Capitol is te vinden op een heuvel in Salt Lake City, wat daardoor de hoofdstad van de staat Utah is. Het indrukwekkende gebouw met enorme koepel valt onder de neoclassicistische architectuur; Korinthische orde. Het gebouw is tussen 1912 en 1916 gebouwd. Bijna een eeuw later heeft er een grootschalige renovatie plaatsgevonden.

 

Je kunt het Capitool van Utah vrij bezoeken. Daarvoor hoef je geen entree te betalen. De binnenkant van het gebouw is nog indrukwekkender dan het al overweldigende exterieur. Wie goed oplet die ziet allerlei verwijzingen naar de bijnaam van Utah, 'Beehive State', terug in het bouwwerk, zoals bijvoorbeeld de vloertegeltjes in de vorm van een honingraat.

 
Meer informatie?

Utah State Capitol
Salt Lake City
Salt Lake City klimaatinfo
Amerika voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl