bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Utah > Zion National Park

ZION NATIONAL PARK

UTAH

Het Zion National Park behoort tot de mooiste natuurgebieden van de Verenigde Staten. Dit natuurreservaat ligt in de staat Utah in het zuidwesten van de VS en bestaat hoofdzakelijk uit vier verschillende gebieden: de Zion Canyon, de East Rim, de West Rim en de Kolob Canyons. De Zion Canton wordt als het belangrijkste gebied binnen het park gezien.

Zion heeft drie toegangen waar je tegen betaling naar binnen mag: in het zuiden bij Springdale, in het zuidoosten bij de Zion-Mount Carmel Highway en in het noordwesten bij de Kolob Canyons. Kenmerkend voor Zion National Park zijn de vele kloven en de rode kleur van de bergen die te danken is aan de grote hoeveelheid ijzer die in het gesteente terug te vinden is.

 

Het meest populaire deel is de Zion Canyon Scenic Drive. Hier mag je alleen in de winter met de auto doorheen. De rest van het jaar brengt de gratis Zion Canyon Shuttle Bus je naar de verschillende stops aan de route. Van daaruit kun je meer dan twintig uiteenlopende wandelingen maken: van kort en eenvoudig tot zeer intensief en lang.

 
Meer informatie?

Zion National Park
Utah voor beginners
Utah bezienswaardigheden
mooiste dorpjes in Utah

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl