bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Utah > Scenic Byway 12
 

SCENIC BYWAY 12

UTAH

Er zijn meerdere routes in de Verenigde Staten die bestempeld worden met het predikaat 'mooiste route van Amerika' of in ieder geval één van de mooiste ritten die je kunt maken. Scenic Byway 12 is zo'n route die je heerlijk met de auto, camper of motor af kunt leggen. De route loopt door de staat Utah en is bijna 123 mijl of 198 kilometer lang.

Scenic Byway 12 loopt vanaf Highway 89 ten westen van Bryce Canyon City tot aan Torrey bij het Capitol Reef National Park. Hoogtepunten die je tegenkomt zijn onder andere Red Canyon, nationaal park Bryce Canyon, het Grand Staircase National Monument en het Escalante State Park. Er zijn volop plekken onderweg waar je kunt stoppen.

 

Wij hebben Scenic Byway 12 zelf bereden en kunnen in alle eerlijkheid beamen dat deze route echt de moeite waard is. Onderweg hebben wij ons er over verbaasd hoe weinig toeristen we zagen, terwijl het toch hoogseizoen was. Het aantal plekken onderweg waar je kunt tanken of boodschappen kunt doen is beperkt. Houd daar rekening mee!

 
Meer informatie?

Scenic Byway 12
Utah voor beginners
Utah bezienswaardigheden
mooiste dorpjes in Utah

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl