bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Utah > Bryce Canyon

BRYCE CANYON

UTAH

Als je ons vraagt naar wat de mooiste nationale parken van Amerika zijn, dan zullen we Bryce Canyon zeker een vermelding in de top 5 geven. Dit in de staat Utah gelegen natuurgebied is zo bijzonder, dat jaarlijks meer dan 2,5 miljoen bezoekers de moeite nemen om Bryce Canyon te bezoeken. De meesten doen dat in het zomerseizoen.

Bryce Canyon is een relatief klein park. Van de ingang tot verste punt is een route van 18 mijl, wat nog geen 30 kilometer is. Er zijn wel enkele aftakkingen en meerdere uitzichtpunten. Het hoogtepunt voor velen is het Amfitheater. De verschillende lagen kalksteen vermengd met ijzer en magnesium zorgen door erosie voor een wonderbaarlijk uitzicht.

 

De basis voor Bryce Canyon zijn tektonische platen die ongeveer 15 tot 20 miljoen jaar geleden omhoog zijn gaan komen. Er ontstond een plateau dat uit verschillende lagen gesteende bestond. Erosie en verwering hebben uiteindelijk Bryce Canyon, Zion Canyon en de Grand Canyon opgeleverd. Het mooiste uitzicht op Bryce Canyon heb je vanaf Inspiration Point.

 
Meer informatie?

Bryce Canyon
Utah voor beginners
Utah bezienswaardigheden
mooiste dorpjes in Utah

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl