bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Utah > Capitol Reef National Park

CAPITOL REEF NATIONAL PARK

UTAH

Het Capitol Reef National Park is één van de nationale parken die je in de Amerikaanse staat Utah vindt. Het is niet het bekendste natuurgebied van Utah, wat onbegrijpelijk is als je de schoonheid van dit adembenemende gebied zien. Capitol Reef is een geologisch verschijnsel dat ongeveer 60 miljoen jaar geleden is ontstaan.

Binnen het park kun je genieten van een grote verzameling aan geologische verschijnselen. Kleurrijke bergen, rotsen en uitgesleten kloven zorgen voor een fraai schouwspel dat geen moment verveelt. Als je door het Capitol Reef National Park rijdt kan het gesteente er na iedere bocht weer anders uitzien.

 

Puntige rotsen, gladde stenen en soms een ophoping van gevallen stenen zorgen voor uiteenlopende panorama's. Binnen Capitol Reef National Park kun je verschillende wandelingen maken, zoals naar de Hickman Natural Bridge of het panoramische uitzichtpunt. Op sommige wanden zijn oude rotstekeningen van indianen te zien.

 
Meer informatie?

Capitol Reef National Park
Utah voor beginners
Utah bezienswaardigheden
mooiste dorpjes in Utah

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl