bijzondere plaatsen > Verenigde Staten > Utah > Kodachrome Basin State Park

KODACHROME BASIN STATE PARK

UTAH

Utah telt behalve beroemde nationale parken zoals Bryce Canyon, Capitol Reef en Zion ook een aantal staatsparken die de moeite van het bezoeken waard zijn. Helaas rijden veel toeristen prachtige parken zoals Kodachrome Basin State Park voorbij, terwijl dit park op slechts een kwartier rijden van de geliefde Scenic Byway 12 ligt.

De opvallende naam van het natuurgebied is te danken aan National Geographic. Het park werd n 1962 erkend als staatspark en trekt ongeveer 50 duizend bezoekers per jaar. Dat is ongeveer twee procent van het aantal toeristen dat het nabijgelegen Bryce Canyon National Park ontvangt. Het park is vooral bekend vanwege de rotspilaren die uit zandsteen bestaan.

 

Het Kodachrome Basin State Park telt een oppervlakte van 9 vierkante kilometer. Met de auto kun je verschillende delen van het park verkennen. Je kunt er ook verschillende wandelingen maken. Bekende bezienswaardigheden zijn de Chimney Rock en The Ballerina. Bij zonnig weer biedt het kleurrijke landschap een aantal fraaie plaatjes.

 
Meer informatie?

Kodachrome Basin State Park
Utah voor beginners
Utah bezienswaardigheden
mooiste dorpjes in Utah

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl